Jones Mind Expander 2020/2021 Snowboard

Prijs
€359,97
Sale price
€359,97
Prijs
€599,95
Mogelijk duurt de levering van een snowboard een dag langer door de afmetingen.
Maat:

Voor 12 uur besteld = volgende werkdag geleverd

Vanaf €100,- gratis verzonden

De beste service en ervaring al sinds 1978

Bezoek ook onze winkel in Rotterdam Centrum

Keurmerk

Product beschrijving

Surfshaper Chris Christenson en Jeremy Jones ontwierpen de Women's Mind Expander voor de creatieve rijder die lijnen tekent die freestyle, freeride en surfstijlen combineren. Voor speels drijven in de poeder heeft de Mind Expander een Christenson Surf Rocker-profiel, 3D Contour Base 3.0 en een hybride directionele vorm. De stompe nose, squared off tail en strakke sidecut bieden de wendbaarheid van een directional board met de freestyle capaciteiten van een directional twin. De Women's Mind Expander heeft ook een Bamboo Surf Core en Basalt Power Stringers voor een betere randrespons en afgeronde gerecyclede ABS-zijwanden voor verbeterde duurzaamheid van de bovenlaag. Nieuw voor 2021, de Mind Expander heeft een Sintered 8000-basis en Carve Pack-inzetstukken die de optie bieden van een meer gecentreerde houding voor het rippen van hard pack.

3D Contour Base 3.0:
Freeride gefocuste 3D-basiscontouren met een gelijkmatige balans van 7 mm lepelafschuining in de neus en 7 mm lepelafschuining in de staart. De afschuining van de lepel begint bij het schudpunt.

Over 3D-contourbasissen:
3D Contour Bases zijn ontworpen om elke run soepeler en elke bocht moeiteloos te maken door de weerstand van de boardtips te verminderen. 3D Contour Bases verbeteren het glijden en verbeteren het drijfvermogen, waardoor u sneller en met een betere doorstroming kunt rijden.

Tractietechnologie 1.0:
Als een gekarteld mes dat in de sneeuw snijdt, verbetert Traction Tech je edge-grip door meerdere contactpunten toe te voegen langs de lopende lengte van je board.

Progressieve sidecut:
Aan de uiteinden van de sidecut wordt de straal stapsgewijs vergroot naarmate de rand het contactpunt bereikt. Het geleidelijk vergroten van de sidecut-straal naar het contactpunt zorgt voor een soepeler starten en verlaten van de bocht, terwijl de rand in en uit de sneeuw loopt met een minder abrupte overgang.

Directionele flex-patroon:
Off set tip to tail flex patroon dat is ontworpen voor directionele freeride boards. De nose, het midden van het board en de tail hebben iets verschillende stijfheden om de nose te liften, de tail te laten zakken en de stabiliteit bij snelheid te verbeteren.

V-kern:
Jones exclusieve houtkernprofilering die een stabiel en speels boardgevoel biedt. De houten kern is zachter tussen de voeten voor een gemakkelijke start van de bocht en stijver in de nose en tail voor stabiliteit bij het rijden door oneffen terrein en landingslucht.

Stompe neus:
Hoe een board glijdt in poeder, korst, maïs of sneeuw van meer dan 2,5 cm diep, wordt bepaald door het contactpunt aan de voorkant en er net voorbij. Kijk de volgende keer dat u in zachte sneeuw bent, hoeveel sneeuw er over de hoek van de neus bij het contactpunt komt. De golvende sneeuw die vanachter de punt naar buiten komt, betekent dat je er doorheen ploegt, wat je duidelijk vertraagt. Door een stompe neus toe te voegen, krijgt u de vlottervoordelen van een veel langere neus zonder de afgeronde punt van de 'sneeuwploeg' en het extra zwenkgewicht. Jeremy Jones

Christenson Surf Rocker:
Aangepast tip / tail rocker profiel ontworpen door surfshaper Chris Christenson voor de Mind Expander, Mountain Surfer en Storm Chaser. De nose-rocker begint net aan de binnenkant van de voorste inzetstukken en de tail-rocker begint net bij de achterste inzetstukken. Wanneer je de tail van het board weegt, komt de neus omhoog uit de sneeuw voor waanzinnig drijven op de diepste dagen. Deze subtiele rockercontouren passen bij een Christenson surfboard-rockerprofiel.

Baseren:
Wend Natural Wax: Meerassig, gestikt glasvezellaminaat dat een precieze en responsieve rit biedt op elk terrein of elke sneeuwconditie.
Flip Flop Base: door twee of meer basiskleuropties te produceren, wordt p tex-afval geminimaliseerd. De bestelling kan met beide kleuren worden gevuld. Kleur verschilt niet per maat.
Gesinterde 9900 basis: nieuw super duurzaam materiaal gemaakt van ultrahoog moleculair gewicht polyethyleen (UHMW PE) en koolstof. Basis is gemakkelijk te repareren, sterk wasabsorberend en slecht snel.

Vezel:
Biax-glasvezel: een tweevoudig, dubbellaags, gestikt glasvezellaminaat dat zorgt voor een leuke, vergevingsgezinde en pittige rit.

Andere mogelijkheden:
Forever Flex Nieuw: Forever Flex is een nieuw fabricageproces dat helpt om de flex en rocker van een board gedurende zijn hele levensduur te stabiliseren.

Extra grote gerecyclede randen:
Alle Jones boards zijn gemaakt met oversized gerecyclede stalen randen voor extra duurzaamheid en verbeterde productieduurzaamheid.

Power Basalt-stringers:
Duurzame kracht. Basalt-stringers zijn gemaakt met 100% natuurlijke vezels en helpen het vermogen naar de randen over te brengen, de torsierespons te verbeteren en het geratel van het board te absorberen.

Biohars:
Bio Resin is een biogebaseerde epoxy gemaakt met 27% plantaardige koolstof in plaats van op petroleum gebaseerde koolstof. De organische grondstoffen die worden gebruikt om biohars te maken, zijn bijproducten of afvalproducten van plantaardige industriële processen. Biohars vereist 33% minder uitstoot van broeikasgassen om te produceren dan conventionele epoxy.

Versteviging van roestvrij staal:
Roestvrijstalen platen zijn ingebed in de nose en tail voor verbeterde duurzaamheid van de boardtip.

In de fabriek afgesteld:
Alle Jones Snowboards zijn in de fabriek afgesteld op de tip en tail, zodat je direct van de winkel naar de berg kunt gaan.

Bovenvel:
Eco plastic topsheet: Bio plastic topsheet gemaakt van Castor bonen. Dit eco-materiaal is ultralicht, chip- / krasbestendig en water- / sneeuwafstotend (sneeuw plakt minder aan de bovenlaag)

Woodcore:
Control Split Core: Full premium houten kern met dubbele dichtheid en een 2: 1 paulownia tot populier stringer ratio die de kern licht maar ultra vochtig houdt.

Uitgekozen voor jou

Kom ook eens langs in de winkel.

Witte de Withstraat 57 Rotterdam

Route